Hoppa till innehåll

BOKA

FESTLOKAL

Denna artikel från Kalasbra.se erbjuder en detaljerad guide för att hyra den perfekta festlokalen. Den tar upp viktiga faktorer att tänka på, såsom lokalens storlek, läge, utrustning, catering och budget. Dessutom lyfter den fram betydelsen av att ha ett partytält för utomhusevenemang och betydelsen av att hyra discolampor och ljudsystem för en lyckad fest.

Artikeln ger också specifika aktivitetsförslag för olika typer av kalas, från 20-årsfirande till 90-årsfirande, bröllopsfester och barnkalas. Den understryker också vikten av säkerhet och att ha en Plan B ifall något oväntat skulle inträffa. Längst ner på sidan hittar du också länkar till olika städer runt om i Sverige som du kan hyra festlokaler i.

Festlokal

Planera du att hyra en festlokal för nästa födelsedagskalas eller bröllop? Låt oss hjälpa dig! Vi på Kalasbra.se är experter på att skapa trevliga och minnesvärda fester. Här kommer våra tio bästa tips när du ska hyra en festlokal.

 1. Lokalens Storlek: Se till att lokalen har tillräckligt med utrymme för dina gäster. En trång lokal kan lätt bli obehaglig, men en för stor lokal kan kännas tom och opersonlig.

 2. Lokalens Läge: Är det nära till offentlig transport? Finns det parkering för gästerna? Tänk på att det ska vara smidigt för gästerna att komma dit och hem.

 3. Utrustning: Kontrollera vad som ingår i hyran. Måste du hyra bord, stolar, köksutrustning etc. separat eller ingår det?

 4. Catering: En del lokaler kräver att du använder deras catering, medan andra tillåter dig att ta in externa leverantörer. Avgör vad som fungerar bäst för dig.

 5. Partytält: Att hyra ett partytält kan vara ett bra alternativ om lokalen har ett utomhusområde. Det kan fungera som en förlängning av festlokalen och skapa extra utrymme.

 6. Discolampor och Ljudsystem: Hyra discolampor och ett bra ljudsystem kan ta festen till nästa nivå. Se till att lokalen har rätt förutsättningar för detta.

 7. Budget: Bestäm i förväg vad du är villig att spendera på lokalen. Det hjälper dig att filtrera ut de alternativ som ligger utanför din budget.

 8. Regler och Restriktioner: Varje lokal har sina egna regler. Vissa kan ha begränsningar när det gäller ljudnivåer eller sluttider, så det är viktigt att vara medveten om dessa.

 9. Säkerhet: Kontrollera att lokalen har rätt brandsäkerhetsutrustning och att det finns nödutgångar.

 10. Plan B: Om festen är utomhus, se till att du har en plan B ifall vädret sviker. Ett partytält kan vara perfekt för detta ändamål.

Nu när vi har gått igenom det grundläggande kring att hyra en festlokal, låt oss ta en titt på några aktiviteter du kan göra i en festlokal för olika typer av kalas:

 • 20-årsfest firande: Skapa en temafest, kanske inspirerad av gästens favoritfilm eller musikgenre.
 • 30-årsfest firande: Hyr en bartender och ha en cocktailkväll.
 • 40-årsfest firande: Överväg en vinprovning, kompletterad med utsökt ost och charkuterier.

 • 50-årsfest firande: Skapa en nostalgitripp, dekorera festlokalen med teman och musik från gästens ungdomsår.

 • 60-årsfest firande: Hyr en liveband för att skapa en mysig atmosfär.

 • 70-årsfest firande: Anordna en elegant middagsbjudning med familj och vänner.

 • 80-årsfest firande: Gör en fotopresentation eller bildspel som visar gästens livshistoria.

 • 90-årsfest firande: Skapa en lugn och avslappnad atmosfär med klassisk musik och en god middag.

 • Bröllopsfest: Skapa en unik och minnesvärd upplevelse genom att hyra en DJ och en danslärare för att ge en kort lektion i en populär dans.

 • Barnkalas 1-15 år: Från ansiktsmålning och trollerishower för de yngre barnen till discofest och karaoke för de äldre, festlokalen erbjuder obegränsade möjligheter för barnfester. Glöm inte att anpassa aktiviteterna till barnens ålder och intressen.

HYR FESTLOKALER I FÖLJANDE STÄDER: