Hoppa till innehåll

BOKA

CATERING

Boka catering är ett smidigt och lätt sätt att leja bort jobbet med mat på fest och bröllop. När man ska ha många gäster på en fest kan det vara nog stressigt med annat som ska gå rätt under festen, och då är kanske en utav det största tidsbovarna maten. Genom att leja bort den delen till en cateringfirma, så kan du få massa tid över till annat roligt, och du kommer få god mat på köpet.

Läs gärna våran guide på denna sidan för att se vad som är viktigt att tänka på innan du hyr in cateringföretag till eran fest eller bröllop. Vi har många bra tips på vad du bör ha kommit överens med cateringföretaget innan festdagen  så att det inte uppstår problem när det väl gäller.

Längst ner på sidan är en lista med massa olika städer som du kan boka catering ifrån:

CATERING

Välkommen till Kalasbra.se – din ultimata guide till att skapa fantastiska och minnesvärda fester! Att planera en fest eller ett bröllop kan vara en spännande men även krävande uppgift. En viktig aspekt att ta hänsyn till är maten, och för att underlätta kan du hyra in en cateringfirma som tar hand om allt från förberedelser till servering. Här är 10 tips att tänka på när du väljer en cateringfirma för din fest, samt några maträtter som är perfekta för bröllop.

 1. Kvalitet och smak: Undersök cateringfirmans rykte och läs recensioner för att försäkra dig om att maten håller hög kvalitet och smakar fantastiskt. På Kalasbra.se kan du hitta pålitliga cateringföretag som garanterar en kulinarisk upplevelse.

 2. Menyer och anpassningar: Kontrollera att cateringfirman erbjuder olika menyalternativ och att de är villiga att anpassa maträtterna efter dina önskemål. Varje fest är unik, och du vill säkerställa att maten matchar temat och stämningen på Kalasbra.se finns inspiration och cateringföretag med flexibilitet.

 3. Specialkost och allergier: Se till att cateringfirman kan hantera specialkost och allergier. Det är viktigt att dina gäster kan njuta av maten oavsett eventuella kostrestriktioner. På Kalasbra.se hittar du cateringföretag som är skickliga på att hantera olika kostbehov.

 4. Erfarenhet och referenser: Kontrollera cateringfirmans erfarenhet och begär referenser från tidigare kunder. På så sätt kan du få en inblick i deras förmåga att leverera enastående mat och service. Kalasbra.se har samlat erfarna cateringföretag som har bevisat sin kompetens.

 5. Smakprovning: Be om möjligheten att göra en smakprovning för att bedöma matens kvalitet och presentation. Detta ger dig en chans att säkerställa att maträtterna uppfyller dina förväntningar. Besök Kalasbra.se för cateringföretag som erbjuder smakprovningar.

 6. Budget: Innan du bokar en cateringfirma är det viktigt att fastställa din budget. Prata med olika företag och jämför priserna för att hitta en som passar dina ekonomiska förutsättningar. På Kalasbra.se kan du få prisförslag från olika cateringföretag.

 7. Tillförlitlighet och punktlighet: Se till att cateringfirman är känd för sin tillförlitlighet och punktlighet. Du vill undvika obehagliga överraskningar och förseningar under din fest. Lita på Kalasbra.se för att hitta pålitliga cateringföretag.

 8. Presentation och servering: Bedöm cateringfirmans förmåga att leverera en imponerande presentation av maten och skapa en trevlig serveringsupplevelse. Maten ska inte bara smaka bra utan också se aptitretande ut. Kalasbra.se har cateringföretag som är skickliga på att skapa en visuell fest för ögonen.

 9. Flexibilitet och storlek: Kontrollera om cateringfirman kan hantera festens storlek och om de har möjlighet att anpassa sin service efter dina önskemål. Oavsett om det är en intim 20-årsfest eller ett storslaget 90-årsfirande, finns det cateringföretag på Kalasbra.se som kan uppfylla dina behov.

 10. Kommunikation och kontrakt: Se till att du har en tydlig kommunikation med cateringfirman och att alla detaljer är skriftligt överenskomna i ett kontrakt. Detta hjälper till att undvika missförstånd och ger dig trygghet inför din fest. Besök Kalasbra.se för att hitta professionella cateringföretag med transparenta avtal.

Nu när du har några tips för att välja rätt cateringfirma är det dags att titta på några fantastiska maträtter som fungerar bra på bröllop. Här är 10 förslag som kommer att få dina gäster att jubla:

 1. Räkor i vitlökssmör: En läcker och elegant aptitretare som passar perfekt som en del av en buffé.

 2. Smörstekt torsk med citrussås: En fräsch och smakfull huvudrätt som kommer att imponera på dina bröllopsgäster.

 3. Grillad entrecôte med rostad potatis: En klassisk favorit som aldrig går ur stil och ger en köttälskande publik det de önskar.

 4. Vegetariska sushirullar: Perfekt för bröllop med en vegetarisk eller vegan publik. Färgglada och smakrika rullar som kommer att göra succé.

 5. Jordgubbsparfait: En ljuvlig och förförisk efterrätt som avslutar måltiden på en perfekt söt not.

För att hjälpa dig med några idéer till andra festtyper, här är tre maträtter som fungerar bra på olika födelsedagsfiranden:

20-årsfest firande:

 • Street food-taco-bar: Låt gästerna skapa sina egna tacos med olika kött- och grönsaksfyllningar. En rolig och avslappnad matupplevelse.

40-årsfest firande:

 • Surf and turf: Erbjud en kombination av grillade räkor och saftiga biffar för att tillfredsställa olika smaker och för att ge festen en lyxig touch.

70-årsfest firande:

 • Klassisk buffé: Satsa på traditionella favoriter som köttbullar, sill, potatissallad och tårta. Detta ger en nostalgisk och mysig atmosfär.

För att komma undan billigare när du hyr in en cateringfirma, här är fem smarta tips:

 1. Välj en mindre formell serveringsstil: Istället för en formell sittande middag kan du överväga en buffé eller finger food för att minska kostnaderna.

 2. Säsongens råvaror: Utgå från säsongens råvaror när du planerar menyn. Dessa är oftast billigare och lättare att få tag på.

 3. Minska antalet rätter: Fokusera på ett mindre antal rätter av hög kvalitet istället för att erbjuda ett överflöd av alternativ. Detta minskar kostnaderna för ingredienser och personal.

 4. DIY-detaljer: Fundera på om du kan fixa vissa delar själv, som att göra egna efterrätter eller dekorera dessertbordet. Detta kan spara pengar och lägga till en personlig touch.

 5. Jämför priser: Be om offerter från olika cateringfirmor och jämför priser och erbjudanden. På Kalasbra.se kan du enkelt få flera prisförslag och välja det som passar din budget bäst.

Vi hoppas att dessa tips och idéer hjälper dig att planera en fantastisk fest eller ett minnesvärt bröllop. Besök Kalasbra.se för att hitta mer inspiration och pålitliga cateringföretag som kommer att göra din fest till en succé!

HYR IN CATERINGFIRMA I FÖLJANDE STÄDER