Hoppa till innehåll
Hem » Ultimat guide till ett 11-årskalas

Ultimat guide till ett 11-årskalas

  11-årskalas

  Välkomna, glada föräldrar och blivande kalasarrangörer, till Kalasbra.se! I denna artikel kommer vi att ta dig igenom det roliga äventyret att planera det perfekta 11-årskalaset. Vi lovar, det kommer bli lika roligt som att leta efter en förlorad skatt – fast utan lersmutsade stövlar och med betydligt fler ballonger!

  Först och främst, låt oss titta på 10 roliga teman för ditt barns kalas. Är det bara jag, eller känns det som om vi redan har en fest på gång?

  1. Superhjälte-tema: Vilket barn drömmer inte om att vara en superhjälte? På Partykungen.se och Partyhallen.se kan du hitta fantastiska maskeradkläder för att alla små gäster ska känna sig som sina favoritsuperhjältar.
  2. Vetenskaps-tema: Om ditt barn är en liten Einstein kan ett vetenskaps-tema vara perfekt! Förbered några enkla experiment de kan prova på, och kanske köp några vetenskaps-relaterade partypaket från Kalaslagret.
  3. Rymd-tema: Ett annat populärt tema för de nyfikna är rymden. Mörkblå ballonger, glittrande stjärnor och en LED-projektor från Hygglo.se för att skapa en stjärnhimmel på taket kan göra festen oförglömlig.
  4. Djungel-tema: Vilda djur och djungeläventyr väntar med detta tema. Tänk gröna ballonger, djurmasker och kanske en skattjakt i “djungeln”.
  5. Film-tema: Välj ditt barns favoritfilm och skapa ett kalas kring den. Från Harry Potter till Frost, möjligheterna är oändliga.
  6. Sjöjungfru-tema eller pirat-tema: Vem säger att du inte kan ha en poolfest mitt i vintern? Med lite fantasi kan vardagsrummet bli en piratskattkammare eller ett glittrande sjöjungfrurike.
  7. Fotbollstema: Om ditt barn älskar sport, varför inte göra det till en fotbollsfest? Gröna mattor kan bli fält, och ballonger kan bli fotbollar.
  8. Färgtema: Enkelt och effektivt. Välj ditt barns favoritfärg och låt allt, från dekorationer till mat, matcha den.
  9. Spök-tema: Perfekt för de äventyrslystna! Leta efter “spökliga” partytillbehör och låt barnen lösa mysterier.
  10. Pyjamasparty: Ett mysigt och roligt alternativ. Be gästerna att komma i sina pyjamas, sätt upp ett partytält i vardagsrummet (som du kan hyra från Hyrpartytalt.se eller köpa från Hemfint.se) och låt festen börja!

  Nu när du har temat förberett, är det dags att tänka på lekarna. Inget kalas är komplett utan skratt och spel, så här är 10 roliga lekar för ditt 11-årskalas.

  1. Skrattande statyer: Detta är en klassisk lek där alla måste stå helt stilla och försöka att inte skratta. Den som skrattar först förlorar!
  2. Musikstolar: En annan klassiker! När musiken stannar måste alla hitta en stol att sitta på, och den som inte hittar en stol åker ut.
  3. Skattjakt: En skattjakt passar till nästan alla teman. Gör den mer spännande genom att skapa ledtrådar eller gåtor som barnen måste lösa.
  4. Ballongdans: Alla barn måste dansa med en ballong mellan dem och deras danspartner utan att den faller till marken.
  5. Spökboll: En rolig utomhuslek, om vädret tillåter.
  6. Vem är det?: Ett perfekt spel för en grupp barn som känner varandra väl. Ett barn får en lapp med namnet på en annan gäst klistrad på sin panna och måste sedan ställa ja/nej-frågor för att lista ut vem det är.
  7. Hinderbana: Skapa en hinderbana hemma, eller ute om vädret tillåter, med allt från hopp till krypande under bord och stolar. Det kommer definitivt att bli en utmaning att slå tiderna!
  8. Charader: Dela upp gästerna i lag och låt dem gissa vad deras lagkamrat försöker skildra. Det kan vara en film, en bok, ett djur, en kändis, eller vad som helst som passar ditt kalastema.
  9. Ballongstafett: Dela upp barnen i två lag, ge varje lag en ballong som de måste hålla mellan knäna och springa med till en punkt och tillbaka utan att tappa ballongen.
  10. Konstnärlig utmaning: Köp billiga dukar och vattenfärger och låt barnen måla sin egen konstverk som de kan ta med hem som minne från kalaset.

  Nu när du har temat och lekarna klara, låt oss titta på några tips inför och efter kalaset:

  1. Planering: Planera i förväg! Bestäm datum, tid, plats, tema, gästlista och meny i god tid. Det kan också vara bra att skicka ut inbjudningarna minst två veckor före kalaset.
  2. Dekoration: Dekorationen kan verkligen förhöja kalasstämningen. Köp temabaserade tallrikar, glas, ballonger och andra tillbehör på Partykungen.se eller Partyhallen.se.
  3. Meny: Tänk på vad barnen gillar att äta, och gör det enkelt. Mini-pizzor, fruktspett, cupcakes och popcorn är alltid populära val.
  4. Hjälp: Fundera på om du behöver extra hjälp under kalaset. Kan du få hjälp av en familjemedlem, eller kanske anlita en barnvakt?
  5. Kameran redo: Se till att du har kameran redo att fånga alla roliga och minnesvärda ögonblick.

  Och här är några tips för efter kalaset:

  1. Städa upp direkt: Ja, det är tråkigt, men det är bäst att göra det direkt efter kalaset. Det blir lättare och du slipper tänka på det senare.
  2. Tackkort: Det är alltid trevligt att skicka tackkort till gästerna efter kalaset. Detta kan barnet hjälpa till med och det är ett fint sätt att visa uppskattning.
  3. Foton: Skicka roliga bilder från kalaset till gästerna, de kommer att uppskatta det.
  4. Utvärdering: Vad fungerade bra? Vad skulle kunna förbättras till nästa gång? Skriv ner dina tankar medan minnena är färska.
  5. Återhämtning: Ge dig själv och ditt barn tid att vila och återhämta er efter kalaset. Det är trots allt en stor dag!

  Vi vet att kalaset kan bli dyrt, så här kommer fem tips på hur du kan spara pengar:

  1. Gör-det-själv-dekorationer: Istället för att köpa dyra dekorationer, varför inte göra dem själv? Använd saker du redan har hemma, eller köp billiga material och låt barnet hjälpa till.
  2. Hemlagad mat: Gör enkla mackor, popcorn, fruktspett och kakor hemma istället för att köpa.
  3. Begränsa gästlistan: Även om det kan vara frestande att bjuda in hela klassen, kan det vara ekonomiskt klokt att hålla gästlistan lite mindre.
  4. Digitala inbjudningar: Spara på papper och porto genom att skicka digitala inbjudningar via e-post eller sociala medier.
  5. Hyra istället för att köpa: Du kan hyra allt från bord och stolar till discolampor och ljudsystem från Hygglo.se, Ljudljus.se och Hyratillfest.se.

  Kom ihåg, oavsett budget, är det viktigaste att ditt barn har en rolig och minnesvärd dag. Lycka till med planeringen och glöm inte att njuta av processen!