Hoppa till innehåll
Hem » 7-årskalas: 10 Roliga Teman och Lekar för Barnkalaset | Kalasbra.se

7-årskalas: 10 Roliga Teman och Lekar för Barnkalaset | Kalasbra.se

  7-årskalas

  Välkommen till Kalasbra.se! Här är din ultimata guide till att skapa ett fantastiskt och roligt 7-årskalas. Vi har samlat ihop 10 roliga teman och lekar som kommer att göra barnkalaset till en minnesvärd upplevelse för både barn och vuxna. Låt oss dyka in och utforska de olika möjligheterna för ditt kalas!

  1. Superhjältekalas: Låt barnen klä ut sig till sina favoritsuperhjältar och genomföra en spännande skattjakt för att rädda världen.
  2. Djungelkalas: Skapa en vild djungelmiljö med ansiktsmålning, djungelhinderbana och ett lejonets-andelet spel.
  3. Piratkalas: Ge barnen möjligheten att bli riktiga pirater genom att leta efter en gömd skatt, bygga egna pappersskepp och delta i en piratdans.
  4. Prinsesskalas: Låt prinsessor och prinsar klä ut sig, dekorera egna kronor och delta i en sagostund med spännande prinsessberättelser.
  5. Rymdkalas: Utforska rymden genom att bygga egna rymdraketer, delta i en rymdforskardans och genomföra experiment med stjärnstenar.
  6. Sportkalas: Arrangera olika sportaktiviteter som fotboll, hinderbana och sackhoppning. Ge barnen chansen att visa upp sina färdigheter och tävla om priser.
  7. Pyjamasparty: Låt barnen komma i sina pyjamasar, ha en filmtittarkväll och bygga en egen godisbuffé med en chokladfontän.
  8. Sagofigurskalas: Få barnen att klä ut sig till sina favoritfigurer från sagovärlden och lek roliga lekar baserade på deras äventyr.
  9. Science Fiction-kalas: Skapa en futuristisk atmosfär genom att arrangera vetenskapliga experiment, klä ut er till aliens och bygga egna rymdfarkoster.
  10. Skattjakt: En klassiker som alltid är populär! Planera en spännande skattjakt där barnen löser ledtrådar för att hitta den gömda skatten.

  Nu när vi har utforskat de roliga temana är det dags att titta på några lekar som kommer att hålla barnen engagerade och underhållna under kalaset. Här är 10 lekar som passar perfekt för ett 7-årskalas:

  1. Stolsdans: En klassisk lek där barnen dansar runt stolar och försöker sätta sig ner när musiken slutar.
  2. Hattleken: Placera olika hattar på golvet och låt barnen försöka sätta rätt hatt på rätt huvud på tid.
  3. Hinkkast: Ställ upp hinkar i olika storlekar och av olika svårighetsgrad och utmana barnen att kasta bollar i dem för att samla poäng.
  4. Säckhoppning: Arrangera en säckhoppningstävling där barnen hoppar i säckar och tävlar om att vara först i mål.
  5. Ballongstafett: Dela upp barnen i lag och ge dem varsin ballong. De ska hålla ballongen mellan knäna och springa tillbaka och lämna över ballongen till nästa lagmedlem utan att tappa den.
  6. Skattlet: Arrangera en lek där barnen ska hitta gömda skatter baserat på ledtrådar och pussel.
  7. Ansiktsmålning: Anlita en ansiktsmålare eller gör det själv och låt barnen välja sina favoritmotiv och bli förvandlade till fantasifulla varelser.
  8. Hoppborg: Hyr en hoppborg och se barnens glädje när de hoppar runt och har kul.
  9. Pinjata: Fyll en pinjata med godsaker och låt barnen slå sönder den för att fånga allt gott.
  10. Musikstopp: Leka “stoppdans” till olika musikstycken där barnen ska frysa till när musiken stannar.

  Nu när du har fått massor av idéer för ditt 7-årskalas är det dags att köpa allt du behöver för att göra kalaset till en succé! Besök Partykungen.se, Partyhallen.se och Kalaslagret för att hitta fantastiska maskeradkläder, ballonger, tallrikar, glas, inbjudningskort och andra tillbehör för barnkalas. Glöm inte att kolla in deras utbud av festtillbehör för att göra ditt kalas ännu festligare!

  Om du vill skapa en riktig feststämning kan du köpa partyljus från Partykungen.se eller hyra ljud, discolampor och andra roliga saker från Hygglo.se, Ljudljus.se och Hyratillfest.se. Och om du behöver extra plats kan du enkelt hyra ett partytält billigt från Hyrpartytalt.se och Hygglo.se eller köpa ett partytält från Hemfint.se.

  Nu är det dags att börja planera ditt 7-årskalas! Glöm inte att besöka Kalasbra.se för ännu mer inspiration och tips för att göra ditt kalas till ett minnesvärt och roligt evenemang. Lycka till med firandet och ha en fantastiskt bra fest!